torsdag 17 maj 2012

Kreativitet och en föränderlig verklighet

Dr. Anne Bamford föreläste vid konferensen Framtidens Lärande
Dr. Anne Bamford är en inspirerande föreläsare och hennes forskning är intressant. Den visar bl.a. att konstarterna, bild, dans, musik, drama, är viktigare än någonsin; och att gapet ökar mellan det lärande som sker, (eller borde ske) inom lärosätenas rum och ramar och det som barn och ungdomar lär sig själva. Nätet (med datorn som hjälpmedel) är en kreativ arena och öppen med oändliga möjligheter att uttrycka sig, att lära, att skapa, att kommunicera på olika vägar och i olika former.

Vi lever i en föränderlig verklighet. Kreativitet, förmågan att se nya lösningar, nya vägar, att inte bara använda utan att 'uppfinna' det nya blir allt viktigare. Och intressant nog är det inte längre inom psykologin som den stora forskningen om kreativitet sker idag utan inom datorvetenskap.

Lägger med en länk till  hennes presentation som i stort sett är densamma som hennes föreläsning vid Framtidens lärande 2012. Hon har lagt presentationen i Slideshare som är en tjänst för att dela presentationer, dokument och video. Jag har ingen erfarenhet av just den här tjänsten och vill gärna ha kommentarer. Vad är bra eller dåligt med Slideshare jämfört med t.ex. Creative Commons?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar