torsdag 10 januari 2013

Vill du göra webbaserade skoltidningar?

Efter ett långt uppehåll...

Det finns mängder av resurser på nätet för utbildning och lärande. En del kan direkt definieras som OER, andra resurser mer som web 2.0 verktyg, och en del annat faller mellan stolarna när man ska definiera var de hör hemma. Men jag kan inte se att det ska spela någon roll. Är det användbart?... Använd det!

Tidningsfabriken är en resurs från Finland för att producera webbaserade skoltidningar. Eftersom sidan finns på flera språk kan den alltså också vara en resurs i undervisning i språk.

Tidningsfabriken


Det finns resurser i överflöd men sedan är det upp till lärare att använda dessa på nya och kreativa sätt om digitala lärresurser av olika slag verkligen ska tillföra nya dimensioner i undervisningen och inte bara vara ett avancerat skrivverktyg.

1 kommentar:

  1. Att använda verktygen så att de tillför nya dimensioner i undervisningen är verkligen en viktig uppgift för lärarna. Inte nog med att de måste fundera och komma på hur verktyget kan användas, sedan måste de även övertyga sina elever om att det är värt att prova.
    Det är många hinder som dyker upp på vägen, och jag tror att många ger upp för fort. Men om man strävar vidare och tar nya tag och gör nya försök så, dels vidare utvecklas man ju själv, och så hittar man säkert något som fungerar.
    Att våga prova, att våga misslyckas är viktigt hela livet.

    SvaraRadera